logga top

 

NÅGRA PROJEKT

 


TALLBACKEN PÅ LIDINGÖ

Det här projektet kom jag in i när murar och uppfarten redan var på plats, så det kan jag inte ta åt mig äran för.
Innan var trädgården mest en tallbacke med en massa undervegetation, det var otroligt mörkt.

Familjen ville gärna få lite mer ljus in i huset och på sin tomt och valde därför att göra något radikalt.


Ta ner alla träd, gräva ur allt och börja på nytt.
Då familjen har ett stort intresse för estetik, färg och form men inte så mycket trädgårdskunskap tog de hjälp av mig.

Efter många roliga möten, mejlväxling, med bilder på exotiska växter från uppdragsgivaren, landade det i denna vackra trädgård.


 

1
Efter

for
Före | Förberedelser för plantering

 

  2
Efter

Plantering mot gatan, nyplanterat

fore
Före

 

 efter2
Efter

e1
Efter
  t4
Efter
t1
Efter
t2
Efter
t3
Efter

  

2012ho
Före

GRANNE MED TALLBACKETOMTEN

Ibland har man tur och lyckas inspirera grannarna till förändring. Detta hände just här. Jag fick uppdrag att rita även denna trädgård, så nu harmonierar dessa två trädgårdar varandra fint liggandes sida vid sida. Det viktiga var att trädgårdarna skulle passa familjernas olika behov och stämma in i stil med husets karaktär.


width="300"
2
Före


2
Före
  2013
Efter

 

1
Efter
2
Efter

 

 


 

TRANHOLMEN

Vacker sjötomt som blev ännu vackrare med böljande rabatter, fruktträd, boulebana och fantastisk ljussättning. 

 

Välkomna till Tranholmen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


01
Före | Ingången till fastigheten

02
Efter

 

70-TALSRADHUS MED EN TRÄDGÅRD I BEHOV AV TOTALRENOVERING.

Ett vanligt misstag många gör, är att plantera för stora växter på växtplatsen. Med tiden växer den lilla busken till ett stort flerstammigt träd och det var kanske inte tanken.

 

Ägaren till den här tomten upplevde att växterna tagit över och hon visste inte vart hon skulle börja beskära eller om det ens var värt besväret. Hon visste att spireahäcken vid ingången till hennes innergård skulle bort. Den spred ut sig i asfalten och var risig och trist. Hon önskade en lättskött och vacker yta vid ingången till hennes hus.

 

Utanför entrédörren till huset, fanns en liten gård med en mängd olika växter som växte så snett att det var svårt att hitta ut. Här var vi tvungna att vara ganska så konsekventa och tog bort mycket av växligheten.

 

Vi byggde en vacker njurformad brygga i trä i anslutning till den gamla altanen. Bryggan gav inspiration till att fortsätta på det ”marina” temat. Kunden önskade få känna sig privat på framsidan men ville fortfarande känna kontakt med parken utanför i området så därför planterades några större växter som insynsskydd.

 
03
Före | Innergården mot entrén


 
04
Efter | Innergården från entrén

05
Före | Baksidan

06
Efter

 

tom


Baksidan på tomten var i samma skick. En enorm tuja som visade sig vara tre stycken fick ett nytt utseende, då vi stammade upp buskarna. Den lilla gräsmattan tog vi bort och ersatte med en ny. Vi tog också bort en del av staketet och på det viset kändes ytan inte så instängd. Vildkaprifolen som slingrade längst en vacker stenhäll, kom nu i dagen på ett vackert sätt.
Vi jordförbättrade alla ytor och planterade växter som ger skönhetsvärden hela året om och som passar i storlek. Trädgården är numera mycket lättskött och välbesökt av sin ägarinna.

 

NYBYGGNATION AV HUS OCH TRÄDGÅRD, GÄLLSTA Ö VÅREN 2008.

Den här familjen tog kontakt med mig i ett tidigt skede i husbyggarprocessen. Det innebar att vi hade chans, att märka ut de träd och buskar som var värdefulla att spara. Att behålla en del större träd gör att trädgården ser mycket mer uppvuxen och lummig ut.

2571
Före

1900
Före

tom

2682
Efter

2676
Efter

 

 

 

 

fot-links
  • Prod: DMOKONSULT
fb